Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Pappá szentelték Liga Konrádot

Urunk, Jordán folyóban való megkeresztelkedésének napján, január 7-én, Ternyák Csaba egri érsek a papi hivatás szentségében részesítette Liga Konrád diakónust a mezőkövesdi Szent László templomban.

Hálaadás a püspöki jubileumon

Ternyák Csaba egri érsek püspökké szentelésének 25. évfordulója alkalmából, ünnepi szentmise keretében adtak hálát a főpásztorért, püspökök, papok, a civil élet képviselői valamint a nagy számban megjelent hívek, Dr. Erdő Péter bíboros vezetésével az egri bazilikában, január 6-án.

Megáldották az újbort Egerben

Az Egri Főegyházmegye védőszentjének, Szent János apostolnak ünnepén megáldották az újborokat az egri székesegyházban.

Mondjunk igent az istengyermekségre!

A karácsony éjféli szentmise elsősorban az érzelmünk felől, az azt követő első napi pedig inkább az értelmünk mentén próbál behatolni Isten emberré válásának nagy titkába – mondta Ternyák Csaba érsek december 25-én, az egri bazilikában.

Karácsony éjféli szentmise Egerben

"Ha Krisztus ezerszer is megszületik Betlehemben, de benned nem, te attól még örökre elveszett maradsz." – idézte szentbeszédében a német misztikus, teológus Angelus Silesius szavait Ternyák Csaba egri érsek.

Felgyúlt a negyedik adventi fény Egerben

Advent utolsó vasárnapjának előestéjén az egri kispapság műsorával vette kezdetét a negyedik fény felgyújtásának ünnepsége, az egri Érseki Palota Látogatóközpont udvarán. Ünnepi beszédet, Koós Ede szemináriumi prefektus mondott.

Megújult a borsodnádasdi templom

Megújult az oltár, az oldalkápolna és a templom külsője is Borsodnádasdon. Ez alkalomból látogatott a településre és mutatott be szentmisét Ternyák Csaba érsek, advent harmadik vasárnapján.

Advent harmadik fénye

Advent harmadik vasárnapján az egyház Keresztelő Szent Jánost állítja elénk – emlékeztetett beszédében Buda Péter szemináriumi rektor, az Egri Érseki Palota udvarán rendezett ünnepségen.

Cigánypasztorációs konferencia Egerben

15. alkalommal rendeztek cigánypasztorációs konferenciát Egerben, melynek idén a család, a családpasztoráció, a gyermeknevelés áll a középpontjában.

Megújult a katolikus iskola Ózdon

Energetikai és külső felújítást végeztek az ózdi II. János Pál Katolikus Általános Iskola épületén. Ebből az alkalomból mutatott be hálaadó szentmisét - diákok, pedagógusok és városi vezetők jelenlétében - Ternyák Csaba egri érsek.

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

1917
embernek tetszik